ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εταιρία

Η οικογένεια Πρωτοφανούση ασχολείται αποκλειστικά με το εμπόριο φρούτων από το 1928.

Σήμερα, η εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές μονάδες στην Ελλάδα με ετήσιο τζίρο 20.9 εκατομμύρια ευρώ.
Διακινεί περίπου 25 εκατομμύρια κιλά φρούτα ελληνικής, κυρίως, προέλευσης ενώ κάποια είδη τα εισάγει από Αργεντινή, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Τουρκία και Χιλή. Τροφοδοτεί με τα προϊόντα της απευθείας μεγάλες αλυσίδες στην Ελλάδα και εξάγει σε χώρες της Ευρώπης, της ΝΑ Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Νοτίου Αφρικής και στον Καναδά.

Απασχολεί σε μόνιμη βάση 30 άτομα προσωπικό που εποχιακά φτάνει και τα 150.

Διατηρεί ψυγεία και συσκευαστήρια στη Θεσσαλονίκη συνολικής έκτασης 7500 τμ., ψυγεία Ελεγχόμενης Ατμόσφαιρας στη Ν. Έφεσο Κατερίνης χωρητικότητας 8000 τόνων, κατάστημα στην κεντρική λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, και αποθήκη –προψυκτήριο στην Κερασιά.

Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην καλλιέργεια, την τυποποίηση, συσκευασία και τη διανομή έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την παραγωγή τυποποιημένων, απόλυτα ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της εταιρείας αλλά και τις εθνικές και ευρωπαϊκές νομικές διατάξεις.

 

Φρεσκάδα και Ποιότητα
Αν και ο όρος «ποιότητα» συνδέεται συνήθως με τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος που αναγνωρίζουν οι καταναλωτές, η πραγματική σημασία της ποιότητας υπερβαίνει τα γνώριμα στερεότυπα. Στις βιομηχανικές χώρες αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα τα οποία δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά, κυρίως, υγιεινά, νόστιμα, ασφαλή προς κατανάλωση και έχουν καλλιεργηθεί με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους. Η διεθνής αγορά τροφίμων έχει εξελιχθεί σε μια αλυσίδα τροφοδοσίας όπου τα προϊόντα, οι μονάδες παραγωγής, οι διανομείς και οι επιχειρήσεις αλληλοσυμπληρώνονται προς έναν κοινό σκοπό: την ποιότητα. Ως σύγχρονη επιχείρηση που κατανοεί σε βάθος τη σημασία της ποιότητας, η Φρούτα Πρωτοφανούση ΑΕ εφαρμόζει ένα σύστημα ποιότητας το οποίο καλύπτει όλα τα στάδια παραγωγής, από το χωράφι μέχρι τον τελικό καταναλωτή.
Πιστοποιητικά
Για τη μεταφόρτωση των πιστοποιητικών της εταιρείας κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο που ακολουθεί.
Οικονομικά Στοιχεία

Η εταιρεία Πρωτοφανούσης έκλεισε τη χρονιά του 2015 με ένα τζίρο 20.9 εκατομμύρια ευρώ λίγο χαμηλότερο από το 2014. Η συνολική ποσότητα που διακινήθηκε ήταν 24 εκατ. Κιλά.

Οι ισολογισμοί της εταιρείας των τελευταίων 6 ετών παρατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο.

NEWSLETTER
Keep up with our news and offers!
Stay tuned with PROTO by signing up to our newsletter.
SUBSCRIBE