Ακτινίδιο

Η Πρωτοφανούσης διακινεί ετησίως περίσσότερους από 13.000 τόνους μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου, γεγονός που την κατατάσσει στην κορυφή των ελληνικών εταιρειών σε διακίνηση ακτινιδίου.

 Το σύνολο σχεδόν της παραγωγής αφορά στην ποικιλία Hayward και το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από την Πιερία, τη Θεσσαλία, την Καβάλα και την Άρτα, μεταξύ των πιο κατάλληλων περιοχών στην Ευρώπη για την καλλιέργεια του ακτινιδίου.

 Όλη η παραγωγή είναι πιστοποιημένη κατά Global Gap και GRASP. Η διαχείριση και αποθήκευση των καρπών, πραγματοποιείται σε υπερ-σύγχρονους ιδιόκτητους ψυκτικούς θαλάμους στη Νέα Έφεσσο Πιερίας και η συσκευασία στο ιδιόκτητο Συσκευαστήριο στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, πιστοποιημένο κατά BRC, IFS, ISO 22000 και SMETA. Η διακίνηση από την παραγωγή στη συσκευασία γίνεται με ιδιόκτητα φορτηγά - ψυγεία. 

Η συνεχής παρακολούθηση των κτημάτων, ο  έλεγχος της συγκομιδής από ειδικούς γεωπόνους και η επιλογή του κατάλληλου σταδίου ωρίμανσης των καρπών ως προς τις επιθυμητές τιμές σακχάρων και ξηράς ουσίας, βοηθούν ουσιαστικά στην υψηλή ποιότητα των καρπών.

Η συντήρηση σε ιδανικές  συνθήκες λόγω άρτιας τεχνολογικής υποδομής της Πρωτοφανούσης, συντελούν σε ένα προϊόν που μπορεί να κρατήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του - γεύση, σκληρότητα - σε βάθος χρόνου.

Οι χώρες στις οποίες εξάγονται τα ακτινίδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την Κίνα, τη ΝΑ Ασία, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, τη Νότιο Αφρική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 Οι συσκευασίες στις οποίες διατίθενται τα ακτινίδια είναι:

Συσκευασία - Τυποποίηση
ΠεριγραφήΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσειςΚιβώτια/Παλέτα 100x120cm
Μονόσειρο χαρτοκιβώτιο3kg50x30x7264
Μονόσειρο χαρτοκιβώτιο5kg60x40x7160
Χαρτοκιβώτιο 10κιλο10kg40x30x2090
Χαρτοκιβώτιο 10κιλο κλειστό10kg40x30x20110
Χαρτοκιβώτιο κουπάκι 10x110x1kg60x40x1475
Εποχικότητα
Ιαν
Cultivated
Φεβ
Cultivated
Μαρ
Cultivated
Απρ
Cultivated
Μαι
Cultivated
Ιουν
Not Cultivated
Ιουλ
Not Cultivated
Αυγ
Not Cultivated
Σεπ
Not Cultivated
Οκτ
Cultivated
Νοε
Cultivated
Δεκ
Cultivated
Με διαφορετικό χρώμα / σχήμα σημειώνεται ο μήνας συγκομιδής.
Tips συντήρησης για τον καταναλωτή:

Τα ακτινίδια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο του σπιτιού για περίπου 4 εβδομάδες. Αν θέλετε να τα ωριμάσετε, μπορείτε να τα βάλετε  σε σακούλα - κατά προτίμηση χάρτινη - μαζί με μια μπανάνα ή ένα μήλο για μία - δύο μέρες. 

Σοδειά 2018

Το 2018 ήταν μια φυσιολογική ποιοτικά χρονιά με τις καιρικές συνθήκες να μην παρουσιάζουν ιδιατερότητες. Ειδικά δε, κατά τη διάρκεια της συγκομιδής ο καιρός υπήρξε ιδανικός, συμβάλλοντας στη διατήρηση της καλής ποιότητας κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Η φετινή σεζόν δεν παρουσίασε εκπλήξεις σχετικά με το συνολικό ύψος της εγχώριας παραγωγής με το μέσο μέγεθος να ξεπερνά οριακά τα 100 γραμμάρια. Η εταιρεία μας διακίνησε φέτος περισσότερους από 13.000 τόνους ακτινιδίων και θα υπάρχει διαθεσιμότητα μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. 

NEWSLETTER
Keep up with our news and offers!
Stay tuned with PROTO by signing up to our newsletter.
SUBSCRIBE