Κεράσι

Η Πρωτοφανούση είναι η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρία σε κεράσια καθώς διακινεί ετησίως περίπου 4.000 τόνους. Οι κυριότερες αγορές είναι η Ρωσία, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία, ενώ πρόσφατα οι εξαγωγές της επεκτάθηκαν και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η παραγωγή προέρχεται από την Πέλλα και είναι εξ ολοκλήρου πιστοποιημένη κατά GlobalGap. Η συγκέντρωση των φρούτων γίνεται σε αποθήκη-ψυγείο που διατηρεί η εταιρία στην Κερασιά Πέλλας, στο κέντρο μιας περιοχής όπου η κερασιά είναι η κύρια καλλιέργεια και τα κτήματα εκτείνονται μέχρι τους πρόποδες του όρους Βόρρας σε υψόμετρο 1100 μέτρων.

Στον ίδιο χώρο γίνεται και η πρόψυξη με ειδικό hydro cooler.

Η συσκευασία γίνεται το επόμενο πρωί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Πρωτοφανούση στην Ιωνία Θεσσαλονίκης. Ο υπερσύγχρονος ηλεκτρονικός καλιμπραδόρος φροντίζει για τον ακριβή διαχωρισμό των μεγεθών και αποχρώσεων.

Η συνεχής παρακολούθηση των κτημάτων και η συγκομιδή στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας σε συνδυασμό με τη διατήρηση της «ψυχρής αλυσίδας» (cold chain) βοηθούν ουσιαστικά στη σταθερά υψηλή ποιότητα των καρπών.  Η ποιότητα και τα άριστα γευστικά χαρακτηριστικά του φρούτου οφείλονται και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των κτημάτων είναι ξηρικά.

Οι συσκευασίες στις οποίες διατίθενται τα κεράσια της Πρωτοφανούση είναι:

Συσκευασία - Τυποποίηση
ΠεριγραφήΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσειςΚιβώτια/Παλέτα 100x120cm
Χαρτοκιβώτιο 5κιλών5kg40x30x12150
Χαρτοκιβώτιο 2,5κιλών (Pituffo)2.5kg30x20x12256
Χαρτοκιβώτιο 10x500g5kg60x40x10115
Εποχικότητα
Ιαν
Not Cultivated
Φεβ
Not Cultivated
Μαρ
Not Cultivated
Απρ
Not Cultivated
Μαι
Cultivated
Ιουν
Cultivated
Ιουλ
Cultivated
Αυγ
Not Cultivated
Σεπ
Not Cultivated
Οκτ
Not Cultivated
Νοε
Not Cultivated
Δεκ
Not Cultivated
Με διαφορετικό χρώμα / σχήμα σημειώνεται ο μήνας συγκομιδής.
Tips συντήρησης για τον καταναλωτή:

Τα κεράσια συντηρούνται στο ψυγείο για 3-5 μέρες σε πλαστική σακούλα και πλένονται πριν καταναλωθούν. Αποφύγετε να τα πλύνετε νωρίτερα, ενώ καλό είναι πριν την κατανάλωσή τους να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί έτσι αποδίδουν καλύτερα τα γευστικά τους χαρακτηριστικά.

Σοδειά 2018

Ενώ η σεζόν 2018 ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες χάρη στην μεγάλη παραγωγή και στην καλή ποιότητα, η χρονιά έλειξε αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στα τέλη Ιουνίου. Εκτιμάται ότι απωλέσθη σχεδόν το 25% της ετήσιας παραγωγής εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

NEWSLETTER
Keep up with our news and offers!
Stay tuned with PROTO by signing up to our newsletter.
SUBSCRIBE