Σταφύλι

Ολόκληρη σχεδόν η ετήσια παραγωγή των 950 τόνων σταφυλιών που επεξεργάζεται η εταιρεία μας προέρχεται από την περιοχή της Πιερίας, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό παράγεται στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κόρινθο. Αν και οι κύριες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι τα απύρηνα Crimson και τα απύρηνα Thompson, η PROTO σχεδιάζει να διπλασιάσει στο άμεσο μέλλον την ποσότητα των πωλήσεών της, εισάγοντας νέες ποικιλίες, κατάλληλες για τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας, ώστε να μπορέσει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα σταφυλιών και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι συσκευασίες στις οποίες διατίθενται τα σταφύλια είναι:

Συσκευασία - Τυποποίηση
ΠεριγραφήΚαθαρό ΒάροςΔιαστάσειςΚιβώτια/Παλέτα 100x120cm
Χαρτοκιβώτιο 5κιλο5kg40x30x3150
Χαρτοκιβώτιο 10x1kg10x1kg60x40x1375
Χαρτοκιβώτιο10x500g5kg60x40x9120
Εποχικότητα
Ιαν
Not Cultivated
Φεβ
Not Cultivated
Μαρ
Not Cultivated
Απρ
Not Cultivated
Μαι
Not Cultivated
Ιουν
Not Cultivated
Ιουλ
Not Cultivated
Αυγ
Cultivated
Σεπ
Cultivated
Οκτ
Cultivated
Νοε
Not Cultivated
Δεκ
Not Cultivated
Με διαφορετικό χρώμα / σχήμα σημειώνεται ο μήνας συγκομιδής.
Tips συντήρησης για τον καταναλωτή:

Τα σταφύλια μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο του σπιτιού κατά μέσο όρο για ένα διάστημα 10 - 15 ημερών. Σκόπιμο είναι να αφαιρούνται άμεσα οι ρόγες στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις σαπίσματος (καφέτιασμα της ρόγας) διότι μπορεί να επιμολύνουν και τις υπόλοιπες. Συνιστάται τα σταφύλια να τοποθετούνται σε πλαστική σακούλα για να περιοριστεί η αφυδάτωση. Τέλος καλό είναι να πλένονται μόνο πριν καταναλωθούν και ποτέ νωρίτερα.

Σοδειά 2018

Η χρονιά κρίθηκε ώς μέτρια, εξαιτίας της υψηλής σχετικής υγρασίας που παρατηρήθηκε στους αγρούς η οποία κατ' επέκταση υποβάθμισε τη συντηρησιμότητα και συνολική ποιότητα των φρούτων. 

NEWSLETTER
Keep up with our news and offers!
Stay tuned with PROTO by signing up to our newsletter.
SUBSCRIBE